Her kan du læse mere omkring selve behandlingen af det område, som du har behov for hjælp til:
Spændingshovedpine kan komme fra nakkens led eller fra nakke- og skuldermuskler. Nakkehovedpine kan sidde i baghovedet eller den øverste del af nakken og kan stråle frem over øjnene. Nakkehovedpine er ofte kraftigere end spændingshovedpine. Den kan være udløst af fejlstillinger mellem de små bueled i nakken. Disse led er rigt forsynet med nerver, som bidrager til stillingssansen. Ved fejlfunktioner i leddene stimuleres stillingssansen konstant. Denne irritation kan føles som nakkesmerter, hovedpine, svimmelhed, utilpashed eller synsforstyrrelser.
En sådan tilstand medfører ofte kraftige muskelspændinger, der forværrer stivheden og smerterne.Fysioterapeuten kan hjælpe dig med at genvinde den rigtige funktion af nakkeleddene ved hjælp af mobiliseringsteknikker samt optræning af musklerne i området. Generel træning vil ofte have god effekt på spændingerne i muskulaturen, et sådant program vil fysioterapeuten kunne instruere i.Migræne forekommer i anfald med eller uden aura.
Den behandles ofte med medicin via egen læge eller speciallæge. Migræne er en problematik i hjernen som ikke kan helbredes, men de gener, der medfølger som eksempelvis spændinger i vævet, kan afhjælpes med fysioterapi og akupunktur.
Alle armbevægelser er afhængige af en god normal rytme i bevægelsen mellem skulderbladet, ryggen, kravebenet og skulderen. Hvis der er et problem i noget af ovenstående væv, vil der kunne opstå fejlbelastning og smerte i et eller flere væv i samme region. Skulderlidelser kan opstå efter en akut skade eller ved længerevarende fejl- og/eller overbelastning.
Frossen skulder (Frozen-shoulder) er når skulderens bevægelighed er meget nedsat (“fast-frosset”) og er en ofte meget smertefuld tilstand. Her vil fysioterapeuten have fokus på at mindske smerter og forbedre bevægelighed.Computeren og musen får skyld for mange skulderproblemer. De fleste typer skulderproblemer der kommer snigende, kan løses med målrettet fysioterapi og genoptræning.
De mest almindelige gener i albuen er smertetilstande på ydersiden (kaldet tennisalbue) eller smerter på indersiden (kaldet golfalbue) og begge dele skyldes en ikke-bakteriel betændelse i senehæfterne (inflammation).
En anden diagnose, som også kan give albuesmerter, er såkaldt musearm. Smerter i albuen kan også komme fra fx skulder, nakke eller håndled, f.eks. som seneskedehindebetændelse.Fysioterapeuten foretager en grundig undersøgelse, for at finde årsagen til smerterne i albuen.
Akut opståede lændesmerter (hold i ryggen, hekseskud, facetledssyndrom) kommer typisk efter en pludselig overbelastning, såsom et løft af en tung genstand eller et uhensigtsmæssigt bøj forover med drejet overkrop.
Iskias er navnet på den store nerve der løber fra lænden, ned i vores ben til fødderne. Ordet “iskias” benyttes ofte om smerter, der stråler ud til balle og ben. Denne udstråling kan skyldes tryk eller irritation af iskiasnerven i dens tidlige forløb, men der kan også komme smerteudstråling fra andet væv såsom led og ledbånd.
Lænderygsmerter kan behandles på briksen og siden med træningsøvelser specifikt rettet mod smerterne i ryggen.Vi har McKenzie-, Mulligan- samt ManuelTerapi-uddannede fysioterapeuter med stor erfaring i undersøgelse, behandling, vejledning og træning af rygproblemer.
Årsagen til smerter i hoften kan findes i selve hofteleddet og i den muskulatur, som direkte eller indirekte påvirker hofteleddet.Alle vægtbærende bevægelser medfører store kraftoverføringer fra underlaget op gennem benet til hoften og bækkenet videre op i kroppen.Omkring hoften er der mange muskler, sener og slimsække, som kan udløse symptomer.
Det er vigtigt at skelne mellem symptomgivende strukturer ved hoftesmerter, så korrekt behandling kan iværksættes.Slidgigt i hoften udvikles gradvist over mange år og er i virkeligheden noget, som alle mennesker i nogen grad vil få med tiden.En fysioterapeut kan hjælpe med specifik led mobilisering, udspænding samt træning af de muskler, som direkte og indirekte påvirker hoften, dvs. muskler og led i lænd, bækken, lår, knæ og fod.
Bækkenringen er gennemgangsregion for mange strukturer, der skal fra kroppen til benene og vice versa f.eks. blodkar, nerver og lymfesystem. Der er desuden mange store muskelgrupper, der trækker på bækkenet og gør dette til et vigtigt center for bevægelse af kroppen.
Leddet kan forstuves, forskubbes eller sætte sig, så det ikke kan glide og bevæge sig, som det skal. Der kan være mangelfuld stabilisering og mobilisering af musklerne omkring bækkenet.
Inde i bækkenet er der bækkenbunds musklerne, der skal give indvendig stabilitet til hele kropshulen og alle de organer, der er placeret her. Bækkenbunden bliver ofte beskadiget ved fødsler, hvilket kan medføre smertefulde tilstande, mangelfuld stabilisering af hele bækkenregionen.Fysioterapeuten kan være behjælpelig med at lave en grundig undersøgelse, der kan føre til afklaring af trænings,- og behandlingsbehov for at skabe balance over bækkenet.
Der kan være mange årsager til, at du har smerter i lysken. Ømhed og smerter i lysken stammer oftest fra musklerne på inderlåret. De udspringer fra skambenet og hæfter på inder- og bagsiden af lårbensknoglen og i et enkelt tilfælde helt nede på skinnebenet.
Musklernes primære opgaver er at føre benet indad og sikre stabiliteten omkring bækken og hofte. Lyskeproblemer er ofte en regulær overbelastningsskade eller en pludselig opstået fibersprængning.Kroppens største muskler virker i et fint samspil med lænderyg, bækken, hofteled, lårets og kropvæggens muskulatur. Fejlfunktion et sted giver ofte smerter andre steder i regionen.
Derfor kan smerter i lysken også være lyskebrok, problemer fra mave, ryg eller hofter.
For at løse knæproblemet skal nervesystemet ofte aktiveres eller tændes igen ved hjælp af specifikke øvelser.Vi har flere fysioterapeuter med stor viden og erfaring i udredning, behandling samt træning af belastningsrelaterede problemstillinger i knæ. Vi råder over gode træningsfaciliteter, hvor vi ligeledes tilbyder genoptræning på knæhold samt hold med træning efter GLAiD konceptet.
De typiske overbelastninger i fødder og ankler er betændelse i achillessene, irritation af svangsenen som kaldes hælspore, skinnebensbetændelse eller fiberskader i læggen.
Vores fysioterapeuter kan undersøge, om der er en biomekanisk årsag til skadens opståen.
Det kan skyldes en fejlstilling, eventuelt medfødt, nedsat styrke eller bevægelighed i et eller flere led. Hvis det er tilfældet, kan fysioterapeuten frigøre spændte eller låste led i foden og hermed forbedre de biomekaniske belastningsforhold.
Ved behandlingen er det vigtigt, at man sikrer sig, at foden har den fornødne bevægelighed og stabilitet, og at man samtidig opnår en optimal udgangsstilling for overførsel af kræfter til underlaget. Det sikres bedst ved en kombination af mobilisering og træning og eventuelt med korrigerende indlæg.
Vi behandler også andre problematikker såsom:
- Gigt
- Svimmelhed
- Idrætsskader
Og meget mere, har du spørgsmål til behandlingerne eller står din problematik ikke her, så ring til klinikken på 48 17 31 51 og hør nærmere.
Hjemmebehandling
Har du ikke mulighed for at komme til klinikken tilbyder vi også hjemmebehandling, hvor vores fysioterapeuter kommer hjem til dig og udfører behandlingen. Lægen skal henvise til behandling i hjemmet.
Ved hjemmebehandling skal der betales afstands- og kørselstillæg ud over de almindelige takster.
Ring til klinikken på 48 17 31 51 og tal med vores sekretærer som kan booke tiden hos fysioterapeuterne som tager på hjemmebesøg.
Behandlinger
Chokbølge behandling
Chokbølge behandling er en effektiv behandling som blandt andet går ind og stimulere cellens kra...
Læs mere
Hjemme-behandling
Allerød Fys tilbyder hjemmebehandling hvis du ikke har mulighed for at komme ned i klinikken. Fl...
Læs mere
K-Laser
Alle vores fysioterapeuter kan give K-laser behandling, dette vil altid være som tillæg til din ...
Læs mere
Massage ordning
Trænger du til at blive løsnet op eller har bare brug for lidt velvære, så tilbyder Allerød Fys ...
Læs mere
Bestil tid
Klik på knappen herunder for at bestille din næste tid online.
Du kan også bestille tid ved at ringe til vores sekretærer på tlf. 48 17 31 51 i tidsrummet 8-19.